A MEDITA inseamna a-ti antrena mintea sa atinga stari de constiinta modificata in scopul obtinerii unor beneficii speciale. Fie ca este vorba de meditatia de relaxare, de meditatia de golire a mintii - vidul mental - sau de meditatiile de manifestare benefica, toate aceste forme se bazeaza pe calitatea mintii umane de a-si modifica in mod voit capacitatea de expansiune. De aceea se spune ca in meditatie poti sa devii una cu Universul sau ca poti sa te refugiezi intr-un atom. Constiinta umana la nivelul meditativ nu cunoaste forma, dimensiuni sau limitari. In meditatie orice este posibil!
Practicile meditative ocupa un loc central in activitatea noastra personala, dar si terapeutica.
Cateva lucruri inedite despre meditatie
 • Meditatia - intr-o forma sau alta - este practicata in toate culturile, religiile si traditiile ezoterice ale globului. Samanii, budistii, yoghinii, practicantii Reiki, practicantii Qi Gong, crestinii si multe alte filiatii spirituale si energetice invata meditatia.
 • Fenomenul meditatiei este cel mai cercetat fenomen "paranormal", fondurile dedicate cercetarii reprezentand in SUA de exemplu, circa 30% din bugetul de securitate.
 • Majoritatea presedintilor de stat au ore speciale de meditatie pentru a face fata mai bine stresului si responsabilitatilor.
 • Prin intermediul cercetarii fenomenului meditativ a ajuns sa se demonstreze stiintific existenta telepatiei, desi nu se stie inca de ce si cum functioneaza aceasta.
 • Serviciile secrete ale multor tari apeleaza la persoane cu capacitati meditative deosebite care se pot proiecta mental in diferite locuri din Univers pentru a obtine informatii.
 • Meditatia se foloseste pe scara larga in spitalele ocidentale pentru a elimina stresul preoperator si pentru a accelera vindecarea postoperatorie.
 • Conform studiilor, persoanele care mediteaza in mod regulat au cu 95.3% mai mic riscul de a face infarct sau accident vascular cerebral.
 • Doar 1.6% din persoanele care mediteaza in mod regulat sufera de dislipidemie (colesterol crescut in sange), indiferent de greutatea corporala a acestora.
 • Baza fiziologica a fenomenului meditativ a fost descoperita de J. B. Rhyne in anii '70 si este reprezentata de modificarea frecventelor cerebrale si scaderea acestora de la nivelul constent (beta), de 20-25 Hz, pana la nivelul alfa central (10 Hz) sau chiar mai profund, la nivelul theta (sub 7 Hz).
 • O pastila impotriva tensiunii atenueaza o criza hipertensiva acuta in aproximativ zece minute, pe cand o scurta vizalizare meditativa face acelasi lucru in mai putin de un minut.
 • S-a demonstrat stiintific, folosindu-se un esantion de 85.500 de persoane din diferite clase sociale, tari, apartenente culturale si religioase si de diferite varste, ca oricine poate medita.
 • Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda meditatia ca forma primara de imbunatatire a calitatii vietii si de indepartare a stresului.
PENTRU MINE meditatia reprezinta nu numai unul dintre numitorii comuni ai tuturor practicilor mele, ci si un mod prin care imi imbunatatesc viata din toate punctele de vedere. De aceea meditatia este nelipsita zi de zi din viata mea. Fie ca este vorba de meditatii de energizare, de curatare, de manifestare a unor scopuri benefice sau de ajutor al semenilor mei, meditatia este nelipsita. Am avut sansa sa invat meditatia de la cei mai buni Maestri si meditatori, de la multi Lama tibetani si Calugari Zen. Ceea ce am obtinut este nepretuit! Recomand tuturor celor care doresc sa aibe o viata si o existenta spirituala implinita sa invete si sa practice meditatia.
PENTRU ACTIVITATEA DE COACHING, atat personal, cat si de organizatie, meditatia este unealta care permite nu numai atingerea unei stari mentale optime pentru indeplinirea scopurilor, ci si un mijloc prin care - in cazul grupurilor si al firmelor - constiinta unificata comuna poate lucra spre binele suprem al tuturor in scopul amplificarii creativitatii, productivitatii si, implicit, a profitului. De multe ori, in trainingurile pe care le ofer organizatiilor, aplic meditatii de grup menite sa sporeasca gradul de constientizare al capacitatii de manifestare a fiecarui participant si sa scoata la iveala resursele necesare pentru indeplinirea oricarui scop.
PENTRU PRACTICA TERAPEUTICA meditatia este indispensabila. De fiecare data cand sunt alaturi de un client, in timp ce purtam o discutie, meditez activ asupra imbunatatirii starii sale de sanatate, vizualizez cum intregul sau corp si sistem energetic devin Lumina cea mai pura. De asemenea de multe ori practic meditatia impreuna cu pacientii si ii invat anumite tehnici meditative pentru a se ajuta zilnic in procesul vindecarii. In orice caz, meditatia este nelipsita din practica terapeutica, fiind aplicabila atat pentru probleme de sanatate, dar si pentru amplificarea prosperitatii, fericirii si a implinirii fiecarui client in parte.
CUM POTI SA PRACTICI SAU SA INVETI MEDITATIA ALATURI DE MINE?
 • La fiecare sedinta de terapie, atunci cand esti automat "transportat" intr-o stare meditativa.
 • La fiecare sedinta de coaching, cand te invat cum sa iti folosesti mintea intr-un mod special.
 • La fiecare seminar de Joi, cand practicam impreuna diverse tipuri de meditatii.
 • La meditatiile de weekend organizate periodic si pe care le poti gasi la Avizier.
 • La cursurile de specialitate care, de cele mai multe ori, contin o vasta galerie de meditatii.
 • Individual, in cazul in care doresti cu adevarat sa te dedici acestei arte.
 • La distanta, daca doresti sa participi la meditatiile de grup pentru energizarea planetei Terra.
 • Aplicand oricare dintre meditatiile prezentate in cartile al caror autor sunt.